Scroll to top

Sakralinės muzikos koncertas

Sakralinės muzikos koncertas – išskirtinės ramybės, vilties ir dėkingumo kupinas renginys. Jau daugelį jubiliejų, su šiuo koncertu ansamblis „Nemunas“ pradeda jubiliejinį koncertų ciklą, kur bendroje giesmėje, bendrame sakralinės muzikos skambesyje prisimenami išėję ansambliečiai ir vadovai. Jauki, tikėjimo kupina Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios (Soboro) aura dar labiau įprasmina šį renginį. Po koncerto tradiciškai aplankomos išėjusiųjų „Nemuno“ vadovų ir narių amžinojo poilsio vietos, dalijamasi prisiminimais ir istorijomis, kad ansamblio istorija būtų gyva ir liudijama iš kartos į kartą.

Šiais metais pirmasis jubiliejinis koncertas vyks lapkričio 17 dieną, 12 valandą, Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje (Sobore). Šv. Mišios ir sakralinės muzikos koncertas „Širdy praeitis atgis“ bus skirti pagerbti ir prisiminti tuos ansambliečius bei vadovus, kurių jau nebėra mūsų tarpe, bet jų dvasia, atsidavimas ir meilė „Nemunui“ visada išliks gyva kiekvieno atmintyje.   Renginio pradžioje vyks iškilminga vėliavos ir vainikų įnešimo ceremonija. Koncerto metu skambės lietuviškai, angliškai bei lotyniškai atliekami kūriniai, gražiausios sakralinės melodijos. Ansamblio jubiliejus – didžiulė jungianti ir kurianti jėga, tad susitikime ir kartu kurkime dainomis, prisiminimais ir tikromis akimirkomis kupiną ansamblio „Nemunas“ istoriją.

Finalinis jubiliejinis koncertas

Finalinis jubiliejinis koncertas – tai ypatingas reginys, kuriame nemuniečių širdys susilieja bendrai muzikai, dainai, šokiui. Šis renginys, kupinas sentimentalių akimirkų, vainikuoja visą jubiliejinių koncertų ciklą. Scenoje kartu dainuoja ir groja dabartiniai studentai ir ansamblio veteranais tapę nariai, o bendram šokiui susiburia visų kartų šokėjai bei ansamblyje susijungusios šeimos. Tai ne tik koncertas, bet ir širdį virpinanti atsiminimų ir bendrystės šventė, kurioje ansamblio istorija atgyja su kiekviena nata ir žingsniu.

Finalinis koncertas suteikia galimybę sutikti tuos, su kuriais buvo žengti pirmieji žingsniai ansamblyje, su kuriais buvo sukurtos gražiausios studentiško gyvenimo akimirkos. Ansamblis „Nemunas“ yra neatsiejamas nuo unikalaus vidinio ansamblio gyvenimo bei stipraus tarpusavio ryšio kūrimo, todėl visos ansamblio kartos po koncertinės programos susitinka išskirtinėje vakaronėje, kurioje dainos netils iki paryčių, o iš veidų nedings šypsena…

Šis koncertas – didžiausia ansamblio šventė per pastaruosius dešimt metų, kai iš įvairių Lietuvos ir pasaulio kampelių susiburs skirtingos „Nemuno” kartos bendrai dainai, šokiui ir muzikai. Tai diena, kai „Nemunas” tampa namais tūkstančiui širdžių, kai visi susikibę rankomis švenčiame bendrystę, vienybę ir laisvę.  Koncerto metu bus einama per pastarąjį dešimtmetį: per taip arti esančią karo baimę, per jausmą, kurį jautėme šimtmečio dainų šventės metu, per vertinimą to, ką buvom pamiršę, kad reikia vertinti: šeimą, laisvę, namus. „Nemunas“ – galinga ir kurianti jėga, o šis finalinis koncertas – geriausias to atspindys!

Jau lapkričio 30 dieną 16 valandą Kauno sporto halėje, po 10-ies metų pertraukos, vėl susijungs nemuniečių balsai, akys blizgės nuo laimės ir ilgesio ašarų, liesis saldus juokas ir muzika, o širdis vėl atversime ansamblietiškai bendrystei. Susitikime ir švęskime nuostabų 75-erių metų ansamblio jubiliejų kartu!